Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha faziletli olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları hasebiyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, anif tarz koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde işlemlenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar dışarıya namuslu ve kolay açılabilen kuruluşya sahiptir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Alelumum maden veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Model Odası Yangın Bapları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının canipı sıra otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapısı camlı olabilir.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında ilgi edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura dikkat edilmelidir.

Sertifikasız yangın bapları da şık maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları yürekin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir seçenek sunar.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek yangın kapısı olduğu yürekin, muhtemel olan en kısa sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak amacıyla önlem alınmaktadır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çısoy dumanın ve etkili ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa oturaklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this wiki page